Citat:
Ursprungligen postat av yvonne
(tänk att den dagen skulle komma att man föredrar sådana ägg)  Yvonne
|
Visst är det frustrerande. Gick in på Smittskyddsinstitutets sajt och kollade vilken info man ger ang livsmedelshanteringen i drabbade områden:
Åtgärder för att undvika smitta
Den som besöker ett område där smittan förekommer bör följa de rekommendationer som finns för att undvika smitta – se nedan:
*I länder med pågående utbrott av fågelinfluensa bör man undvika direktkontakt med fåglar och fågelspillning. Undvik därför marknader med försäljning av levande fåglar eller hönsfarmer samt fågelbad.
*Noggrann handhygien rekommenderas, i synnerhet efter djurkontakt.
*Djupfrysning av mat påverkar inte viruset, men upphettning av fågelkött och ägg till 70°C är ett effektivt sätt att avdöda influensavirus. Undvik därför råa ägg, otillräckligt tillagad kyckling eller fågelkött.
//Zanét