Visa ett inlägg
  #2  
Gammal 2016-07-25, 13:48
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Oxtapodi xidato

1 bläckfisk ca 1 kg
Vinäger
Oregano, paprika pulver
Olivolja
3 vitlöksklyftor ( eller mer..)
några lagerblad.

Rengör bläckfisken om den är färsk ta bort ögon, tand etc... Lägg i kastrull utan vatten och koka på låg värme ca 1 timme tills den blir mjuk ( vatten behövs inte då bläckfisken avger vätska) häll på vinäger och paprika pulver låt sjuda ett tag till. När den är klar häll av all vätska och skär sen i småbitar. Lägg i en glasburk och lägg i Oregano, vitlöken olivolja samt lagerbladen och vinäger.

Lycka till!

Camilla
Svara med citat