Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2016-07-25, 13:48
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Oxtapodi xidato

1 bläckfisk ca 1 kg
Vinäger
Oregano, paprika pulver
Olivolja
3 vitlöksklyftor ( eller mer..)
några lagerblad.

Rengör bläckfisken om den är färsk ta bort ögon, tand etc... Lägg i kastrull utan vatten och koka på låg värme ca 1 timme tills den blir mjuk ( vatten behövs inte då bläckfisken avger vätska) häll på vinäger och paprika pulver låt sjuda ett tag till. När den är klar häll av all vätska och skär sen i småbitar. Lägg i en glasburk och lägg i Oregano, vitlöken olivolja samt lagerbladen och vinäger.

Lycka till!

Camilla
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT