#1
|
||||
|
||||
Välja fisk !
Gillar fisk bättre än kött.Vi ska bo i Kato Stalos som ligger nära Chania. Dom har många fina matställen men var har dom god lagad fisk ?
Hör ni till dom som föredrar fisk än kött ? Birgitta 63. |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Om de har så är Red Mullet god.
Uffe |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
ok men var ligger det då ?
Birgitta 63 |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Det är en fisk
|
#5
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Oj där ser man.Lär sig alltid något nytt var dag.
Uffe kom igen. Vet du var vi kan äta den skojiga fisken då ? Birgitta 63 |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Den skojiga fisken är jättegod grillad med citronsmör till. Och den finns på många restauranger. Bara att kika på menyn skulle jag tro. Så finns ju svärdfisk också som rätt tillagad är jättegod. Calamares har du också. Fast det är ju egentligen ingen fisk.. *L* Och en massa andra firrar som jag inte testat. Så visst finns det gott om alternativ till kött alltid. En massa vegetariskt gott finns ju med. Äter du kyckling så kan jag rekommendera kyckling i lemonsås.
Du hittar säkert dina favoriter på matsedeln.. //Monica |
#7
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Tack du är en stjärna.Kyckling är oxå gott. Sitter och blir pigg på mat nu men får hålla mig några dagar till vi kommer fram. Allså mat finns ju hemma men ej den från det goda grekiska köket .
Birgittta 63 |
#8
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Jag brukar äta fisk några gånger varje gång vi är i Grekland men jag kan ingenting om fisksorterna. Jag brukar helt enkelt ha restaurangen att rekommendera, vanligen går det till så att man får se på fiskarna i kyldisken (eller i en frigolitlåda) och de rekommenderar någon eller några sorter, sedan får man försöka peka ut hur stor fisk man vill ha. Fisken vägs sedan och om man vill så kan man få reda på hur mycket den kostar på en gång. Precis som någon annan skrev så brukar Red Mullet vara god (den är rödaktig till färgen) men det finns också många andra goda fiskar så prova dej gärna fram.
Då du beställer fisk så får du fisk, det brukar alltså inte ingå potatis eller nåt annat tjafs, det får man beställa till om man vill ha det. Smaklig måltid. Mvh Janérik |
#9
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Jan Erik.....Så bra att du sa det om fisken.Då kan man välja fritt vad jag vill ha till.Det är alla tiders som Stickan sa i filmen .
Anola...... Vackra namn på fiskarna. Får väl plocka bort benen själv i fisken eller man sån tur att dom gör det till en innan ? Birgitta 63 |
#10
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Citat:
Red mullet innehåller en del ben. Men den är lättrensad.. tycker då jag iaf som är van vid sådant sedan barnsben. Svärdfisk är iaf benfri kan jag garantera. Det är ju en STOR fisk... Men de kan säkert kan ta bort benen ur fisken om du ber om det skulle jag tro. De är ju ett vänligt folk.. grekerna.. /Monica |
#11
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Red Mullet låter så god,grillad fiska smakar bara så gott.Det får bli en utmaning med att rensa ben. Dom får gärna ta bort det värsta stora benet om man ber fint.
Vet du hur man säger det på Grekiska ? Vill ni vara snäll och ta bort lite ben ? = ? Birgitta 63 |
#12
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Inte en susning om hur man säger det på grekiska. Fisk heter iaf psari på grekiska.. så mycket kan jag nu. Håller på att lära mig lite. Men säg det på engelska du.. det går säkert jättebra.
|
#13
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Ett tips: lägg ifrån dig kniven och ät med gaffeln och fingrarna . Är fisken helstekt eller grillad brukar det vara bäst att öppna den från ryggsidan, ta bort ryggbenet och äta långsamt (så hinner du känna eventuella ben med tungan).
Jag blir lika förvånad varje gång jag hör att en vuxen person har bekymmer med benen. Är alla nu levande under femtiofem år uppfödda på fiskpinnar??? |
#14
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Ett annat tips: Ställ fisken med ryggen uppåt. Ta sedan en gaffel och tryck neråt längs hela ryggen. Då brukar det vara lättare att få loss benen. Håller med MonicaP om att bara använda gaffel och händer. Det blir inte bara lättare att äta den utan dessutom mycket godare
//Zanét |
#15
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Jag skulle råda dig att inte be om det, fisken grillas hel
|
#16
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Hej ! Ni är för sköna.
Tack för alla råd om benen i fisken . Birgitta 63 |
#17
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Tsipoura är en vacker och god fisk. Den helvilda är guld-och silverfärgad, oval , ganska platt och med distinkt profil, liksom pannben med guldögonbryn. Den som odlas i kasse är lite mörkare. Mycket god stekt eller grillad. Lite svårrensad, fjällen går lätt att ta bort men invändigt har den ett svart skikt av hinnor som ser oaptitligt ut, man får skrapa bort det vid rensningen. Lever i stim och kan bli ganska stor. Den min man tar med harpunen brukar vara 20-30 cm.
|
#18
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Eller varför inte friterad småfisk Marides, eller grillad Pestrofa = forell med mycket citron, eller om kokt Rocka finns på menyn med yougurt och senapssås, grillad Marulk och räkor mums, själv brukar jag fiska= harpun och då kan det bli en del småfisk som jag gör soppa på med potatis, morötter, persilja, selleri och en massa citron, kryddor och olivolja så klart, Nu blev jag hungrig
Camilla |
#19
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Marida har en mycket god smak och sen kan man ju äta den som den är med huvud och allt m a o en praktiskt och smakrik fisk.
Jag harpunerar också en hel del och favoriten är bläckfisk av alla de slag. Här kan man ju variera rätterna i det oändliga. En och annan muräna har det även blivit, det gäller bara att träffa precis bakom huvudet, så att man har koll på gifttänderna. Detta är också en smakrik fisk. Bort med skinn, huvud och stjärtbiten (bara ben) fram med stekpannan, i med lite smör och stek gyllenbrun. Det smakar riktigt riktigt gott. Vi träffade för några en ung man från Australien på en fisktaverna i Chania. Han var blind så det förvånade oss lite att han valde grillad fisk från menyn. Vi frågade honom om han klarade av att bena ur en fisk trots sitt handikapp. "No problem at all" svarade han. Tro mig, jag har vare sig tidigare eller senare sett någon bena ur en fisk så perfekt och han gillade verkligen fisken han beställt. lars Kriti sti kardia mou |
#20
|
||||
|
||||
Sv: Välja fisk !
Hemma blir det oftast lax i alla tänkbara sätt som går att laga+torsk.
På menyn finns det väl lax oxå kanske. Varför inte prova en fisksoppa med alla typer av fisk+en god klick av den fina vita vad den nu heter.Har dom den jag menar till fisksoppan där nere? Ska bli spännande och testa deras medlhavsfiskar fast jag får rensa bort benen. Birgitta 63 |
|
|