![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Här är en enkel och festligt god rätt som kallas "Grekisk pyttipanna".
Grekisk pyttipanna 2 fläskfiléer 15-20 potatisar 3 paprikor i olika färger 3 tomater 1 rödlök (oliver) 200 gram feta ost Marinad: 3 dl olivolja 6-8 vitlöksklyftor 3 tsk sambal oelek 4 msk soja 1½ tsk salt 1 tsk svartpeppar ½ tsk ingefära Dressing: 2 dl creme fraiche 2 pressade vitlöksklyftor (kan uteslutas) ½ pressad lime eller några droppar citron en nypa salt lite svartpeppar och örtkryddor Blanda marinaden. Skiva fläskfiléerna i 1 cm tjocka bitar och lägg dem i marinaden ca 1 dygn i kylskåp. Skala och klyfta potatisen. Koka den i 3 minuter. Bred ut den i en långpanna. Skär rödlöken och paprikan i klyftor och lägg ovanpå. Lägg eventuellt på oliver. Skär tomaterna i skivor och lägg på. Lägg filébitarna ovanpå och häll på lite av marinaden. Smula över fetaosten. Ställ in långpannan i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Servera med dressingen eller tzatziki. En variant är att göra samma sak med kycklingfiléer. Då är det gott med rotsaker som morötter, rotselleri, fänkål och rödbetor. |
|
|