Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #17  
Gammal 2010-04-26, 01:22
Pnyx Pnyx är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
Standard Sv: I ert kylskåp och skafferi....

Till frukost äter jag oftast tomater med ett stycke av Dodonis gravt beroendeframkallande feta. Ibland med oliver, ibland utan. Självklart är oliverna också grekiska. Smöret har jag kastat ut, olivolja funkar till det mesta. Den ska vara av det kärvare slaget, inget inställsamt italienskt blask. Några burkar med vinbladsdolmar finns också på lut. Där är det bara Onassis som duger att äta. När andan faller på gör jag egna dolmar av de konserverade blad jag har i kylen. Yoghurt finns också på lut till tzatziki och för dessert med honung och valnötter. Ouzo, som jag är verkligt svag för, smakar inte alls lika bra här hemma som i Grekland. Särskilt inte den som finns på systemet.
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT