Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #4  
Gammal 2010-08-25, 15:58
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: Recept Giovetsi

Ja gör så här:

1 kg fransyska
1 stor grovhackad gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater

1-2 tsk coops chilipuré
1 tärning köttbuljong
2 dl rödvin

salt
peppar
olivolja
1 mtsk oregano
2 kanelstänger
1 lagerblad
2 dl risoni

Bryn grytbitar av köttet i olivolja, salta och peppra. Fräs därefter ned lök + grovhackad vitlök+ oregano+chilipuré + buljongtärning+rödvin

När detta fått fräsa ihop slår du på de krossade tomaterna och vatten samt pepprar och saltar efter smak och lägg i kanel+lagerblad. Låt grytan koka ca 1 timme och spä med vatten vartefter det kokar ihop. När en timme gått häller du i risoni och låter allt koka på svag värme tills pastan är mjuk.

Kali opexi!
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 17:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT