![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ja gör så här:
1 kg fransyska 1 stor grovhackad gul lök 2-3 vitlöksklyftor 2 burkar krossade tomater 1-2 tsk coops chilipuré 1 tärning köttbuljong 2 dl rödvin salt peppar olivolja 1 mtsk oregano 2 kanelstänger 1 lagerblad 2 dl risoni Bryn grytbitar av köttet i olivolja, salta och peppra. Fräs därefter ned lök + grovhackad vitlök+ oregano+chilipuré + buljongtärning+rödvin När detta fått fräsa ihop slår du på de krossade tomaterna och vatten samt pepprar och saltar efter smak och lägg i kanel+lagerblad. Låt grytan koka ca 1 timme och spä med vatten vartefter det kokar ihop. När en timme gått häller du i risoni och låter allt koka på svag värme tills pastan är mjuk. Kali opexi! ![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|