Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-07-15, 16:03
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Sv: Marinerade oliver

Ja, nu har vi avsmakat de egenmarinerade oliverna. En fullträff! Vi använde som bas en stor burk vanliga lågprisoliver vi inhandlade på Coop Forum. Pris runt 16 kronor.

Resultatet blev lysande. Sett i ljuset av den delikata smaken hade det varit bra om Hustru Birgitta i samband med tillredningen noterat vilka ingredienser hon använde sig av, och hur mycket av varje substans...

Det får bli en ny inläggning snart nog, detta enär oliverna går åt så det ryker om det.

Arne
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-07-16, 08:53
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Marinerade oliver

Var det grekiska oliver ni handlade? Med eller utan kärnor. Kanske ni fick en bra sort trots det låga priset. Min erfarenhet är att det inte går att trolla med en dålig råvara oavsett inläggningskonst men jag kan ju ha fel. Konsistens etc går ju inte att göra något åt.

Eva
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-07-16, 09:59
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Marinerade oliver

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
Min erfarenhet är att det inte går att trolla med en dålig råvara
Jodå Eva, visst går det! Det där är en av vår tids utbredda myter. Med god kokkonst spelar kvaliten på råvaran nästan ingen roll. Det har människor vetat i alla tider.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2011-07-16, 10:15
yanniss avatar
yannis yannis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 932
Standard Sv: Marinerade oliver

Jag tog ju lika delar svarta kalamataoliver med kärnor och gröna oliver, rrkärnade med pimento. Alla tyckte att kalamataoliverna var godast, så det lär bli enbart dem i fortsättningen.

Sedan är det inte så svårt med örterna. Man tager vad man haver hemma. Och som man själv tycker om och tycker om att använda. Jag skulle aldrig undvika vitlök om vitlök stod som förslag i recept! Ej heller flingsalt.

Men nu gäller det att hitta grekisk flingsalt på vår nästa resa. Jag vet ju inte vad det heter på grekiska.

Birgitta.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2011-07-16, 18:49
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 481
Standard Sv: Marinerade oliver

Det här är ju en helt fantastisk tråd det här! Jag har ju aldrig ens tänkt på att marinera oliver. Brukar alltid köpa bara grekiska oliver, helst Kalamata och gärna ekologiska om jag hittar såna. Men nu ska jag ju pröva på att marinera. Så tack för tipsen!

Och jag tycker också att det är viktigt med högklassiga råvaror.

/ Anne
Svara med citat
  #6  
Gammal 2011-07-16, 23:00
Wardakiss avatar
Wardakis Wardakis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Gävle
Inlägg: 1 338
Standard Sv: Marinerade oliver

Citat:
Ursprungligen postat av yannis Visa inlägg
Men nu gäller det att hitta grekisk flingsalt på vår nästa resa. Jag vet ju inte vad det heter på grekiska.
Havssalt har jag fått av Kickie eller köpt i lösvikt på marknaden i Chania, då är det ju bara att peka. Salt heter aláti.
Gunilla
Svara med citat
  #7  
Gammal 2011-07-16, 19:59
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Marinerade oliver

Citat:
Ursprungligen postat av Elisabet Visa inlägg
Jodå Eva, visst går det! Det där är en av vår tids utbredda myter. Med god kokkonst spelar kvaliten på råvaran nästan ingen roll. Det har människor vetat i alla tider.
Håller verkligen inte med dig. Vissa saker går att göra underverk med andra inte. En bra råvara är många gånger en förutsättning för ett lyckat resultat men naturligtvis krävs det ibland mer än så för att lyckas. Visst kunnande i kokkonstens hemligheter är inte så dumt att ha med.

Eva
Svara med citat
  #8  
Gammal 2011-07-16, 20:00
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Marinerade oliver

Vilket bra pris du fick för Kalamatoliverna Birgitta. Jag har aldrig hittat några för 16 kr. Kanske det inte var så stor burk. Nästa gång får du skriva ner receptet på din marinad.

Eva
Svara med citat
  #9  
Gammal 2011-07-17, 07:11
anneli56s avatar
anneli56 anneli56 är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2006
Ort: vounaria/Peloponnesos
Inlägg: 1 150
Standard Sv: Marinerade oliver

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
Håller verkligen inte med dig. Vissa saker går att göra underverk med andra inte. En bra råvara är många gånger en förutsättning för ett lyckat resultat men naturligtvis krävs det ibland mer än så för att lyckas. Visst kunnande i kokkonstens hemligheter är inte så dumt att ha med.

Eva
Håller med Eva !
Riktiga goda kvalitetsoliver ska det vara....inga blaskiga lutbehandlade i vatten
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 23:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT