Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > BoCinas hörna

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-12-20, 14:55
bocina bocina är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Sollentuna / Plakias
Inlägg: 212
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Måndag eftermiddag

Gårdagen innefattade en tur till Yvonne (Yanna) i Rethymno där vi överlämnade lite medhavd kaviar och lingonsylt. I gengäld bjöds vi på en härlig jullunch med egenhändigt inlagd sill och en nyhet, ouzomarinerad matjessill - verkligen god!
Istället för rödbetssallad/sillsallad fick vi rödbetor med smulad fetaost i ugn samt lite klassiska meze-tillbehör som gurka, tomat, oliver och feta. Vad kunde sedan passa bättre som snapps än Sotos goda Raki

Innan den lunchen var över och vi vände hemåt hade det redan mörknat.

En stunds slumrande i soffan men, hur konstigt det än kan låta, så var det inte utan att vi var lite hungriga igen. Det blev en vända till Sifis där vi åt en Saganaki och en tallrik Horta, sedan Sifis "dagens" som var en fantastiskt god Fläsk med grönsaker (Horta). Vi gjorde som vanligt - delade på en portion. Det räckte ändå till en liten köttbit åt Bosco.


Tisdag:

Natten kom med ett först häftigt skyfall som visserligen avtog, men regnet höll i sig till gryningen. Bara ca 14 gr när jag steg upp. Fram på förmiddagen sprack det upp och solen kom fram och temperaturen steg till ca 18 gr. Dock blåsigt vilket inte syns så bra på bilden.



Här ser man dock hur vågorna slår över gamla hamnpiren ibland:



Stranden var öde men de stora vågorna och den starka vinden lockade lite senare fram surfarna:



Dagens lunch intogs ute på terrassen, men krävde fleecetröja på grund av den starka och lite kyligavinden. Kaffet intogs inomhus innan det nu är dags för en god bok på ryggläge i soffan - och sannolikt också en liten siestaslummer

Vad kan man mer begära?

BoCina
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-12-20, 17:43
Kalimeras avatar
Kalimera Kalimera är inte uppkopplad
Admin
 
Reg.datum: nov 2004
Ort: Karlskrona
Inlägg: 35 217
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Citat:
Ursprungligen postat av bocina Visa inlägg
Gårdagen innefattade en tur till Yvonne (Yanna) i Rethymno där vi överlämnade lite medhavd kaviar och lingonsylt. I gengäld bjöds vi på en härlig jullunch med egenhändigt inlagd sill och en nyhet, ouzomarinerad matjessill - verkligen god!
Istället för rödbetssallad/sillsallad fick vi rödbetor med smulad fetaost i ugn samt lite klassiska meze-tillbehör som gurka, tomat, oliver och feta.
Det låter hur gott som helst! Inte minst den ouzomarinerada matjessillen!

Citat:
Dagens lunch intogs ute på terrassen, men krävde fleecetröja på grund av den starka och lite kyligavinden. Kaffet intogs inomhus innan det nu är dags för en god bok på ryggläge i soffan - och sannolikt också en liten siestaslummer.

Vad kan man mer begära?
Inte mycket! Njut vidare, och tack för rapport!
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-12-20, 18:37
Yannas avatar
Yanna Yanna är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2007
Ort: Rethymno, Kreta
Inlägg: 1 846
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Bosse och Carina, det var så himla trevligt igår och ni ska ha tack för att ni kom och för det ni hade med er!

Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera Visa inlägg
Det låter hur gott som helst! Inte minst den ouzomarinerada matjessillen!
Här kommer recptet för den som vill göra
Ouzomarinerad matjessill.
1 burk avrunnen matjesill
0,5 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 dl ouzo
Rödlök
Värm upp vatten, honung, olivolja. Låt svalna o tillsätt ouzon, citronsaften o några kryddpepparkorn, strimlad rödlök och häll allt över matjessillen. Låt stå ett dygn.

Ett annat tips med Ouzo som ni bara måste testa och som är godare än både Rakomeli och glögg.
Varm Ouzo med honung! Men 1-2 snapsglas räcker...tro mig!!

Yanna
Svara med citat
  #4  
Gammal 2011-12-21, 15:50
Kalimeras avatar
Kalimera Kalimera är inte uppkopplad
Admin
 
Reg.datum: nov 2004
Ort: Karlskrona
Inlägg: 35 217
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Låter mycket gott Yanna! Båda två. Tack för tips!
Svara med citat
  #5  
Gammal 2011-12-23, 21:34
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Den sillen är hur god som helst. Men eftersom jag är lite snål med den ouzo vi fick med oss hem från Kreta när vi var där i maj månad så nöjer jag mig med ½ dl. Det räcker för att ge bra smak.
Ouzoglögg också testad och den är bara sådär.. supergod..
//Monica S

Citat:
Ursprungligen postat av Yanna Visa inlägg

Här kommer recptet för den som vill göra
Ouzomarinerad matjessill.
1 burk avrunnen matjesill
0,5 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 dl ouzo
Rödlök
Värm upp vatten, honung, olivolja. Låt svalna o tillsätt ouzon, citronsaften o några kryddpepparkorn, strimlad rödlök och häll allt över matjessillen. Låt stå ett dygn.

Ett annat tips med Ouzo som ni bara måste testa och som är godare än både Rakomeli och glögg.
Varm Ouzo med honung! Men 1-2 snapsglas räcker...tro mig!!

Yanna
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT