![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Måndag eftermiddag
Gårdagen innefattade en tur till Yvonne (Yanna) i Rethymno där vi överlämnade lite medhavd kaviar och lingonsylt. I gengäld bjöds vi på en härlig jullunch med egenhändigt inlagd sill och en nyhet, ouzomarinerad matjessill - verkligen god ![]() Istället för rödbetssallad/sillsallad fick vi rödbetor med smulad fetaost i ugn samt lite klassiska meze-tillbehör som gurka, tomat, oliver och feta. Vad kunde sedan passa bättre som snapps än Sotos goda Raki ![]() Innan den lunchen var över och vi vände hemåt hade det redan mörknat. En stunds slumrande i soffan men, hur konstigt det än kan låta, så var det inte utan att vi var lite hungriga igen. Det blev en vända till Sifis där vi åt en Saganaki och en tallrik Horta, sedan Sifis "dagens" som var en fantastiskt god Fläsk med grönsaker (Horta). Vi gjorde som vanligt - delade på en portion. Det räckte ändå till en liten köttbit åt Bosco. Tisdag: Natten kom med ett först häftigt skyfall som visserligen avtog, men regnet höll i sig till gryningen. Bara ca 14 gr när jag steg upp. Fram på förmiddagen sprack det upp och solen kom fram och temperaturen steg till ca 18 gr. Dock blåsigt vilket inte syns så bra på bilden. ![]() Här ser man dock hur vågorna slår över gamla hamnpiren ibland: ![]() Stranden var öde men de stora vågorna och den starka vinden lockade lite senare fram surfarna: ![]() ![]() Dagens lunch intogs ute på terrassen, men krävde fleecetröja på grund av den starka och lite kyligavinden. Kaffet intogs inomhus innan det nu är dags för en god bok på ryggläge i soffan - och sannolikt också en liten siestaslummer ![]() Vad kan man mer begära? BoCina |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Bosse och Carina, det var så himla trevligt igår och ni ska ha tack för att ni kom och för det ni hade med er!
![]() Citat:
Ouzomarinerad matjessill. 1 burk avrunnen matjesill 0,5 dl vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 1 msk citronsaft 1 dl ouzo Rödlök Värm upp vatten, honung, olivolja. Låt svalna o tillsätt ouzon, citronsaften o några kryddpepparkorn, strimlad rödlök och häll allt över matjessillen. Låt stå ett dygn. Ett annat tips med Ouzo som ni bara måste testa och som är godare än både Rakomeli och glögg. Varm Ouzo med honung! Men 1-2 snapsglas räcker...tro mig!! ![]() Yanna |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Låter mycket gott Yanna! Båda två. Tack för tips!
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Den sillen är hur god som helst. Men eftersom jag är lite snål med den ouzo vi fick med oss hem från Kreta när vi var där i maj månad så nöjer jag mig med ½ dl. Det räcker för att ge bra smak.
Ouzoglögg också testad och den är bara sådär.. supergod.. ![]() //Monica S Citat:
|
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|