![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ja bara undrar.----när ni äter grek salladen...e d esom förrätt?? De e e ju värkligen inte mycket mat i den!!! Ja kan ta den till en maträtt. men inte BARA... grönsaker.....blir inte mätt
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Salladen är en av många rätter på bordet, helt enkelt. Sen plockar man från olika tallrikar.
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() - tror ikke EU kan ha endret på så mye på det ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ja tycker att grek sallad, e salad helt enkelt. Inget ja äter BARA, ok TILL något annat. ok. Annars e man ju hungrig efter en kvart |
#5
|
||||
|
||||
![]()
2 grekisk sallad, 1 tzaziki, bröd och retzina = lunch för två.
Räcker bra. //Chras |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Hihihi.de tycker du? Not for mee.
tur att vi alla e olika eller hur?? Har forresten inte druckit de vinet du nämde (till lunchen). Retsina? Ska testa de nu på torsdag.jihu!! |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ska tänka på Dig på torsdag. //Chras |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Det er ikke noe problem å gjøre en gresk salat til et realt måltid. Hvis man får en solid skive fetaost på toppen, og spiser den med rikelige mengder brød som er dyppet i god olivenolje, holder det mer enn et kvarter i alle fall. Det er jo dette som er mye av fundamentet i den klassiske greske dietten, der oljen stod for omtrent en tredjedel av kaloriinntaket, og brød, ost og grønnsaker var blant de andre viktige ingrediensene.
Selv er jeg dessverre ikke noe utpreget salatmenneske, men en gresk salat og et fat med stekte eller friterte småfisk - meridhes, gavros eller sardheles - er en ypperlig lunch for to. Med litt tzatziki til er det perfekt. |
![]() |
|
|