#1
|
||||
|
||||
Kronstam gladast över grekiskt till jul
Vinexperter Bengt-Göran Kronstam har som vanligt värderat den kommande månadens viner i DN. På torsdag "släpper Systembolaget sina första kluckande klappar" och bland dem finns 2005 Pezoules Cabernet Sauvignon Merlot (nr 98088, 70 kr) om vilket han skriver att han blir "allra gladast över" och fortsätter: "Det kommer från Grekland som varit på väg att helt halka ur Systembolagets sortiment. Kanske kan detta vara en vändpunkt. Ett mer lättgillat vin är svårt att hitta. Smaken är modern och internationellt publikfriande med fina körsbärstoner och en liten, inlindad fatkrydda. Tilläggas kan att det är ett ekologiskt vin."
I listan över tillfälliga viner i november klassar han det som ett 'Fyndvin' i kategorin 'Eldiga och mulliga röda viner till grillat och mörkt kött eller stekt fisk.' |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Kronstam gladast över grekiskt till jul
Mycket bra och nästan bordeauxliknande är detta grekiska rödvin, Pezuoles på Cabernet och merlot. Härligt stränga stråk av ylle, svartvinbärsblad och och med en god portion tanniner. Alla kommer inte att tycka om detta vin, men de tränade vinvännerna kommer att nicka med visst gillande.
Dryga etthundra helflaskor har funnit vägen till Umeås trenne butiker. Kantänka det kommer att hängas på låset vid utminuteringsställena... Vinet kommer att perfekt harmoniera med en välkryddad köttgryta eller en kryddbiff värd namnet. Månne vi Stifado i helgen skola tillreda?? Arne |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Kronstam gladast över grekiskt till jul
Låter ju som ett gott alternativ i rödvinsfloran, ska försöka se om det går att få tag på även i Borås.
Så blir jag ju bara så himla sugen på Stifado när Du nämner det. Visserligen så kan man få lite olika både utseende och smak på Stifadon i Grekland, men i de allra flesta fall så smakar den himmelskt. Om man vill vitsa till det lite så kan man ju säga att smakLÖKARNA rinner till när man tänker på det. Olle |
|
|