Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > Uffes hörna

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-04-09, 18:43
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Lite prat om mat

Nyplockade bär, frukter, grönsaker och rotfrukter smakar alltid bäst, oavsett var man är. Ulf handlar i Norrbotten och här finns inga saftiga morötter eller rotfukter nu. Fanns det några kvar i landet skulle de varken gå att ta upp eller äta.

MEN som Glenn påpekar, när väl säsongen kommer när det som vuxit under midnattssolen har mognat, DÅ smakar det mer och bättre än allt annat, var det än vuxit! Det obrutna ljuset skapar en sötma och en fyllighet som bara det kan.

Och att Pitholmstomaterna mognat i växthus är ingen motsättning
  #2  
Gammal 2008-04-09, 19:59
suss67s avatar
suss67 suss67 är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2007
Ort: Malmö
Inlägg: 45
Standard Sv: Lite prat om mat

Jag kan inte tänka mig att det finns något bättre överhuvudtaget än jordgubbar som mognat under norrbottnisk sol!
  #3  
Gammal 2008-04-09, 22:09
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Lite prat om mat

Citat:
Ursprungligen postat av suss67 Visa inlägg
Jag kan inte tänka mig att det finns något bättre överhuvudtaget än jordgubbar som mognat under norrbottnisk sol!
Östgötagubbar o östgötatomater är inte heller så dumt..
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT