#1
|
|||
|
|||
Get i Rethymnon?
När man är i Grekland ska man äta get, dvs killing. Någon som känner till någon restaurang i Rethymnon som har get på matsedeln?
Avli har det men där är så snofsigt så det är knappast ett ställe man förknippar med kolgrillad get eller kokkinosto |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Get i Rethymnon?
Citat:
Tänker du på trevlig personal, fantastisk service, förträfflig grekisk mat med hög klass, den vackra restaurangen eller sommelierernas vinlista med internationell klass?? Det finns jättemånga restauranger i Rethymno som serverar getunge! Själv äter jag det nästan varannan dag när jag är i R. Prova gärna flera varianter på getungen. Den som kokat i lergryta i flera timmar så den smälter i munnen är inte att leka med |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Get i Rethymnon?
Har nog haft för höga förväntningar på Avli denna gång och jag är benägen att instämma i att stället blivit "snoffsigt".
Den trevliga positiva personalen har bytts ut mot strama och korrekta kypare som bugar i tid o otid. Getungen var inte den kulinariska höjdare jag hoppades på heller. Dock fick vi dricka gott Gewürztraminer! Ett riktigt höjdarställe med en prislapp strax under Avli är Alana! Ett fint fräscht ställe med god mat där man ändå kan kan skoja, prata och ta personalen i hand på ett avslappnat sätt! |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Get i Rethymnon?
Avli åt jag några gånger på i början av 90-talet. Underbart gott då. Annars tror jag att mång av mina favoriter från den tiden har stängt igen men det har säkert dykt upp mycket annat bra. Pratade O`Fotis minnen med en bekant häromdagen och vi började nästan yra över deras örtträdgård, killingen och de solmogna persikorna. Allt garanterat ekologiskt från egna odlingar men det är bara historia nu för stället finns inte kvar sedan länge.
Eva |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Get i Rethymnon?
Hej..
När jag läste här blev jag inspirerad att söka på Agrimia restaurant. Är den lika bra idag som den var för sådär 10 år sen när jag var där sist? Eller om det var ännu längre sen. Då hette ägaren Yannis nånting.. En trevlig man som berättade att han börjat sin bana i USA. Tjänade ihop en del pengar där. Flyttade hem och öppnade eget. Sen jobbade han upp den från en enkel taverna till restaurang. Och vad stolt han var när han visade oss sin stora fläkt på uteserveringen som vispade runt luften i sommarhettan. Och en fråga till. Vad finns idag för tavernor/restauranger att rekommendera i Rethymnon? //Monica |
|
|