![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jo, är nog det att äggen legat i förvaring för länge på ena sidan. Vi har haft höns och lämnade aldrig äggen och ligga på sidan efter att vi plockat dem. Spelar ju ingen roll för smaken. Är väl bara en vanesak.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Äggen var alltid superfärska när jag fick dem. Dessutom förvarades de stående i någon typ av äggkartong. Jag kokade dem närapå direkt jag fick dem, varannan dag ungefär.
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Jag vet bara det att om man förvarar äggen liggande på sid så sjunker äggulan ner genom vitan. Den andra orsaken torde vara att äggen börjar bli gamla.
Kanske har det med konsistensen på vitan att göra, men detta är bara en gissning. Höns hade vi i mitt barndomshem så mina kunskaper är inte riktigt uppdaterade och som tonåring var jag inte så intresserad... ![]() Kanske någon annan har några fakta om saken. P ![]() |
![]() |
|
|