Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #6  
Gammal 2008-10-12, 11:50
Mariannes avatar
Marianne Marianne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Danmark
Inlägg: 2 498
Standard Sv: Tsatziki

Jag tror också det är gurkmeja de använder för att få riset gult.

Receptet på tzatziki här hos oss liknar också väldigt mycket er andras.
Om vi gör en hel hink grekisk youghurt (en liter), så räcker det till både ”i dag och imorgon”, som regel gör vi nog bara en halv hink.
Vi brukar pressa vitlöken – och den skalade gurkan som vi river på den grova sidan av rivjärnet, droppar av en stund i ett kaffefilter, det brukar räcka.
Vi använder också lite god olivolja, men dock inte vinäger.
För omväxlings skull brukar vi ibland ha i lite dill, mycket gott!
Och ibland river vi i lite morot – det får vi ibland i Grekland också.
Vi tycker också att vår tzatziki smakar minst lika gott som i Grekland och det bästa av allt är kanske att numera är det maken som gör vår tzatziki.

Senast redigerad av Marianne den 2008-10-12 klockan 11:53.
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT