![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hos oss blir det grekisk inspererad mat på bordet flera gånger i veckan. Tzatziki, fetaost, oliver, rödlök, tomater, zuccini, egna örtkryddor m.m. Våra egna får och lam betar på ängarna hemma vid vår bondgård och bättre kött får man ju inte om man skall vara självisk
![]() En ouzo sitter ju inte helt fel innan maten heller ![]() Jo-hanne |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Så bra ni har det.Tänk och kunna göra goda lammrätter av egna lamm
![]() Det är inte så lätt och få tag på lammkött när man vill fixa lien gryta eller nåt ![]() Det ser ut som dom flesta som åker till Grekland lagar gärna grekisk mat hemma också ![]() Riitta |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Inga mästerkockar är vi men det är roligt, och fetan gör nästan all mat ätbar med sin goda smak ![]() /Kräsen Janet |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() //Zanét ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
......Killing-gänget.....
![]() Mikke |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag lagar ganska ofta grekisk mat. Senast ikväll har jag för första gången gjort dakos. Och det var riktigt gott, smakade precis som på Kreta. Det kommer jag att göra ofta. Till detta gjorde jag en avocadosallad som vi brukar äta när vi är i Paleochora. Den var också god men inte som där. Avocadon är godare där samt att deras balsamvinäger smakar bättre. Jag får väl köpa en ny dyrare än den jag har. Någon som har tips på en riktigt fin balsamvinäger?
Lena |
#7
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=naxoss]Jag lagar ganska ofta grekisk mat. Senast ikväll har jag för första gången gjort dakos.
Undrar vad är DAKOS?? Camilla |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Dakos är en typisk kretensk maträtt gjord på en mörk brödskorpa i botten, hackad tomat och sedan kretensisk getost överst. Strö sedan lite oregano på och ringla olivolja på och runt och NJUT!!!!!!!!!!!!!!! Det är SÅ GOTT!!!!
Lena |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() jo-hanne |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Även här blir det mat på grekiska. Mest till helgerna men stekt aubergine och grekisk sallad blir det ju ofta annars på sommaren.... Keftedes lagar jag emellanåt, men favoriten är allt scampi flamberad med ouzo!! Suveränt gott och lättlagat!
![]() ![]() ![]() |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Lagar till en Spetsofai ibland. Fetaost, kalamataoliver och grekisk honung brukar ofta finnas hemma. Ouzo- o Tzippouoro-lagret brukar sina framåt sen-hösten
![]() ![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#14
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#15
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
#16
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() jo-hanne |
![]() |
|
|