![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Vi bodde utanför turistkvarteren i en ort som heter Lagos. Testade både turistställen och mer portugisiska varianter, men självklart är det lite dumt av mig att säga något om maten efter att bara ha varit där en vecka!
Kan säkert vara bra, om man bara beställer rätt rätter och går till rätt ställen. Får åka tillbaka och testa mer! Vinerna har jag ingen koll på, tyvärr. Men intressant om de är dyrare i butik. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
tjena!
Är halvportugis o halvitalienare och har spenderat otaliga somrar i "mitt" härliga Portugal! ![]() Det är Lissabon som min släkt kommer ifrån och där jag varit mest, men var i Algarve 2007, i Lagos mest. Jag kan ju säga att som turist kommer man aldrig att få uppleva det riktiga Portugal...trist men så är det väl överallt egentligen? Stränderna i Algarve är helt underbara och det finns mycket att se och göra i både Algarve och Lissabon! Men sen är det ju lite vad man är ute efter ![]() Vad gäller maten är det åter tyvärr så att turister sällan får uppleva den riktiga maten! Ska man ha portugisisk mat ska man helt enkelt känna till restauranger som lokalbefolkningen går till. Oftast är det en lång biltur dessutom då man ofta åker långt för att besöka en speciell restaurang. I Lissabon-området (Setúbal har jag för mig...) har dem en restaurang som specialiserar sig på Choc fritto (kan inte stava det där...) det är friterad bläckfisk och maten där är så uppskattad att man kommer långa vägar och köar ibland 1-2timmar för att få bord (högsäsong såklart). Som jag känner "mitt" Portugal är detta inget ovanligt när en restaurang är riktigt bra! ![]() Dem maträtter jag älskar mest är nästan alltid från havet... Vill man prova något annorlunda är bläckfisk ganska spännande. Jag gillar en rätt som heter Polvo da Alegria (igen,osäker på stavning!) Det är en ugnsrätt som är bläckfisk, underbar vitlöksbuljong,grönsaker, små potatisar som "bankats" öppna och man brukar få pommes till, ibland ris också. Underbart! Sedan är "bifana" eller "bitoc" också vanligt och gott om man vill ha kött. Det är en enkel biff som kryddas enligt lokal tradition och bifana är biff i bröd/bulle medans bitoc är biff med ris och/eller pommes och sallad. (Förr fick man alltid pommes och ris till rätten idag är det sällan...) Jag hade kunnat fortsätta men det kanske inte är lika roligt för er att läsa om hur mycket jag älskar Portugal ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
jag gillar Algarve o. Albufeira där, vilket är idealisk att bo. Vi har bott på hotell Baltum som är i centrum i gamla stan.
Maträtter som jag tycker mest är grillade sardiner ( inte så bra på alla ställen, tyvärr), cataplana o. många andra.... Portugisiska maten är enkelt, det är bra, man ser vad man har på tallriken. Fisk finns mycket oskså är mycket mycekt bättre än i Grekland tex. Sole heter en fiskrätt, det åt vi på vår hotellrestaurangen förra år o. det smakade härligt med en bra sås. |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Portugal är det andra (förutom Grekland) medelhavsland som jag älskar och längtar till. Portugisarna är vänliga och gästfria människor, är också min erfarenhet därifrån. //Enigma |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Vill bara säga att det inte blev nåt London och Eurotunneln för oss denna gång. Det blev istället en resa till Portugal. Hoppas det är så bra som alla beakriver det.
//Ingela |
![]() |
|
|