![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Men, så här gör jag: Mät upp ett glas ris per person, skölj riset väl, flera ggr tills vattnet i det närmaste är klart (detta för att få bort överskottsstärkelse som gör riset klibbigare). Lägg sedan riset i blöt, gärna redan på morgonen om du ska äta det på kvällen, men det går med kortare tid. Därefter hälls vattnet av. Koka upp vatten i en stor kastrull med vid och tjock botten, salta rikligt. När vattnet kokar häll i riset. Att koka riset lagom länge är tricket och beror både på risets kvalitet och hur länge det legat i blöt... Testa genom att smaka på det, tar ca 5 min!, det ska vara väl al dente, bryter man det ska det ha en liten, liten vit kärna. Låt riset rinna av i en sil. Skölj ur kastrullen. Häll i rikligt med olja, ska vare en bottenskyla, värm tills den är ordentligt het. Häll nu i riset (akta så det inte skvätter ![]() ![]() Färdigt! Skrapa försiktigt ur riset. I botten finns nu, om du lyckats... en härligt gyllene skorpa, som bryts sönder och serveras bredvid. Ja, nån snabbmat är det ju inte direkt. Och ofta behöver man öva några ggr innan man får det perfekt. ![]() |
|
|