![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kanske samma skillnad som mellan sill och strömming, egentligen ingen bara geografin...?
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Vad heter då vanlig tjock grillad bläckfisk som smakde helt underbart på The Lucky Horse Shoe i Petra och inte som de jag smakat tidiagre som haft en viss gummikonsistens. Ganska vit. Har jag bara råkat ut för greker som inte kan hantera den trots att jag provat på skilda håll i ö-världen eller så var det helt enkelt bara ett ovanligt färskt exemplar och en riktigt bra dag.
Eva |
#3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Kalamari fiskas främst i oktober så all kalamari du äter under sommaren bör vara fryst.
Men det Eva beskriver som "vanlig tjock grillad bläckfisk" låter inte som kalamari, jag tror du är ute efter ochtapódi psitó, Eva. Psitó betyder grillad. |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
|
#7
|
|||
|
|||
![]()
Ochtapodien trenger å slås hardt åtti ganger mot en stein for ikke å bli seig, fortalte en greker meg...
Chorta er nydelig uansett, synes jeg, og spennende når man bestiller på taverna, for smakene er så ulike alt etter årstid. En favoritt! Den er god på løvetannblad (maskros) også, bare man bruker de spedeste/nyeste bladene. Og slik kan vi jo lage chorta i Sverige/Norge tidlig om våren, når løvetannen stikker sine første blad opp av jorden. |
![]() |
|
|