#1
|
||||
|
||||
2 flugor i en smäll!
Första frågan. Hur gör jag för att infoga en bild ... har försökt men inte lyckats?
Andra frågan. I köket ligger nu en fransyska ... hm! ett syftningsfel är i antågande. Vad jag ville säga att det ligger ett kilo nötkött och väntar på att bli tillagat. Har hittat ett bra recept MEN ... nu är jag där igen! Det räcker med att jag öppnar kylen, så ler fetaosten, oliverna och retsinan mot mig ... och jag smälter direkt! Jag har många grekiska kokböcker men mycket vill ha mer. Så har ni ett bra recept på någon god gryta, så blir jag - och magen - glad. Och vem vet, kanske fotograferar jag den ... grytan, inte magen!! Snacka om syftningsfel. |
#2
|
||||
|
||||
Sv: 2 flugor i en smäll!
Nja, Webmaster Janne har ju tillfälligt stängt funktionen att lägga in bilder direkt på forumet. Detta grundat på det trassel han haft med servern.
Nu ska ju byte av server ske, så du får ge dig till tåls intill dess ny server är igång. Jag har också ett antal bilder vi hann ta i Sharm El Sheikh innan vi evakuerades. Dessa bilder ligger på is i väntan på bättre tider. Vi får emellertid glädjas åt att forumet nu ånyo är öppet och att vissa sökfunktioner kommit åter. Arne Angående syftningsfel;" Färsk fisk finnes idag hos fiskhandlare Sven Svensson, som är fet och fin och förvaras i modernt kylskåp". (Ystads allehanda 1946) Senast redigerad av Arne den 2011-02-07 klockan 18:07. |
#3
|
||||
|
||||
Sv: 2 flugor i en smäll!
I morgon aktiverar jag funktionen att ladda upp bilder igen. Om allt går som det ska.
|
#4
|
||||
|
||||
Sv: 2 flugor i en smäll!
Stängt funktioner att lägga in bilder Arne ... jag vet överhuvudtaget inte hur man lägger in bilder.
Särskrivningar är kul! Brun hårig sjuk sköterska ... fryst kycklig lever ... kassa medarbetare sökes. |
#5
|
||||
|
||||
Sv: 2 flugor i en smäll!
Köttet är kanske redan tillagat men så här gör jag gärna med liknande bit kött.
1 kg fransyska el dyl skuret i grytbitar 1 burk krossade tomater 4-5 dl rött vin 3-4 vitlöksklyftor , grovt hackat 2 gula lökar, grovt hackat 2 kanelstänger 2 lagerblad Färsk timjan i kruka (använd allt) svartpeppar havssalt 1 tsk chilipuré (koncentrerad) 1 köttbuljongtärning olivolja bryn köttet i olivolja, salta peppra efter smak, fräs ned lök, vitlök, kanel, lagerblad, chilipuré samt de färska kryddorna. Slå på krossade tomater och vin. Låt koka läääääänge (1,5 timme ca eller till köttet faller i bitar) och smaka av, späd eventuellt med lite vatten eller en skvätt vin om det kokar ihop för mycket. Servera med klyftisar ungsbakade med olivolja och havssalt. kali orexi |
#6
|
||||
|
||||
Sv: 2 flugor i en smäll!
hehehe, inte krukan dock
|
#7
|
||||
|
||||
Sv: 2 flugor i en smäll!
Tack! Det är alltid roligt med nya recept!
|
|
|