![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
När vi var i Rethymnon.. för 3 år sen tror jag att det var. Så hittade vi en liten taverna/restaurag i gränderna i gamla stan som heter Stavros. Där fick vi god mat och mycket mat. Jag åt en jättegod stor grillad red snapper och min vän tog en kaningryta som höll på att svämma över på tallriken. Det fanns givetvis en turistmeny också.. trerätters.. stod skriven på stora svarta tavlan. Men den kan man ju blunda för. Gatan som den ligger på heter visst Epimenidou.. en liten smal gränd med trångt mellan borden.
Men som sagt.. det finns mängder av små, mysiga, familjära tavernor i gränderna i gamla stan. En restaurang som kommer att få ett besök av oss i maj är Agrimia. Där var vi stammisar för många år sen då vi började åka ner till Kreta. Den var då bara en liten taverna. Dåvarande ägare till denna restaurang ville alltid, när kom ner dit, visa upp den nya investering/restaurering han gjort under vinterhalvåret. Speciellt stolt var han när han satt upp en stor "tak"fläkt i uteserveringen för att försöka få lite svalka heta sommardagar. //Monica S |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Lissi, Jag har bara varit på Mesostrati en enda gång..i oktober..och det var bra där, i Parastratimas klass, men jag glömde bort stället helt enkelt, vet inte heller varför jag bara varit där en gång eller varför jag glömmer bort det, jag vet att det är musik väldigt ofta...varje vecka tror jag, iaf nu på vintern.
Jag har varit på Stavros också, men åt bara en omelett den gången, svårt att bedöma utefter det.. Agrimia är bra. Jag har ätit där en gång o maten var god...meze...men inget som stack ut från andra ställen, utom att det är vita dukar o riktiga vinglas där. ![]() Fast det är ju inte nödvändigt att sticka ut heller...alla ställen jag nämnt har lika god grekisk mat, sen skiljer det ju lite på atmosfären på de olika ställena. En del kanske uppskattar en bouganvilla eller vinranka som inramning...lite romantiskt, andra väljer efter andra saker, maten är ju bara halva födan ![]() Personligen väljer jag gärna de superenkla ställena, med rickiga stolar o alldeles för små bord på trekvart, det är MIN favoritatmosfär! Fast det beror på tillfället o vad man är ute efter. Jag tror det är svårt att ringa in ett favoritställe som passar alla, jag har nämnt en del av de som faller mig på läppen...har säkert glömt nån. ![]() Yanna |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Något mer som är väldigt avgörande för vad man tycker om ett ställe förutom maten är ju bemötandet!!! Blir jag uppmärksammad, är dom trevliga, känner dom igen mig, blir glada, bjussar på sig själv eller nåt annat extra som jag värdesätter...sånt gör att jag går tillbaka gång efter gång!
Yanna |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Prova gärna på ställena som ligger bortom turiststråken och i andra delar av stan. Chania har ju mer än bara gamla stan och hamnen att bjuda på.
lars Kriti sin kardia mou |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Tusen tack för de många fina tipsen, Lars och Yanna!
Att det är de enkla ställena med den hemlagade maten och de många små mezérätterna som lockar de flesta av oss kan vi snabbt bli överens om och vi kommer att se oss om innan vi går in på något som är "certifierat", det är helt klart. Ändå tycker jag att det kan vara lite spännande och om det är riktigt gott och något lite extra, så får det också kosta lite extra en kväll eller två. Jag känner mig övertygad om att vi hittar riktigt god mat i Rethymnon nästa gång vi kommer dit, även om det bara blir ett kortare besök på en dag eller två. I Chania kunde jag föreställa mig att Ela Ela har blivit certifierad, har den det? För övrigt en restaurant som vi först besökte i höstas efter många besök i Chania, men alltid betraktat stället som en turistfälla utifrån. Men så god mat vi fick där! |
![]() |
|
|