![]() |
#14
|
|||
|
|||
![]()
Nu är du i faggorna. Välkommen även till Chania om du känner för det.
"gavros" betyder skarpsill, och det kan även vara fråga om en specialrätt med skarpsill. I affärererna finns insaltad sill som är mycket stark och måste lakas ur,men den duger säkert bra till Jansson. Även rökt , alltså böckling, men den är också väldigt hård och salt inuti. Nu har jag äntligen kommit igång och börja köpa färsk fisk - i saluhallen får man den rensad på momangen - och utforskar det som finns. "Marido" är en mindre fisk, fingerstora, som jag tror jag fått i mig på restaurang, som jag ännu inte gett mig in på hemma. "Sardiner" kallas faktiskt vissa inläggningar av skarpsill, men "sardin" är också namnet på en fiskart som lever i medelhavet, och som serveras även friterad restauranger... Ja, som sagt, jag forskar vidare på detta, och återkommer med rapporter ! ![]() Citat:
|
|
|