![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jag håller just nu på att läsa "Mat och vin i Grekland" - En resehandbok. Författare: Björn Peter Behrens och Maggie Vrba. den har några år på nacken, skrevs 1998, men är en mycket utförlig redogörelse för i synnerhet vinproduktionen i Grekland. Författarna går systematiskt igenom och betar av region för region i hela landet. Trots all fakta är det en trevlig bok att läsa, man får ta del av matrecept, historia, kultur mm från de olika områdena. I slutet av boken finns en lista på förmodligen alla grekiska vinproducenter med namn och telefonnummer.
Jag gick in på Bokbörsen och ser att de har just nu tre ex av boken till försäljning för den intresserade. (Sök där på Behrens, så kommer du rätt.) |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Kan anbefale "The Illustrated Greek Wine Book" av Nico Manessis, ISBN 9608559324.
Ellers er også en gresk vin av de aller, aller beste jeg har smakt (og til prisen er den uslåelig): ![]() Skouras Grande Cuvée Nemea |
![]() |
|
|