Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kreta > Östra Kreta

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #20  
Gammal 2011-11-28, 17:12
larss avatar
lars lars är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 881
Standard Sv: Palekastro

Paul då det var synd att du inte var inte Chania under helgen, här visade nämligen vinhusen på Kreta vad de förmår och det var ganska mycket.
Själv föredrar jag vinet från tunnorna, färg med allt från rött till cognac, men ack så gott med några år på nacken och tillsammans med det kretensiska köket. Du vet det finns alltid en liten tunna med gammalt vin som man aldrig riktigt tömmer utan man fyller på med det näst äldsta o s v. Har fått en flaska innehållande vin som är ca 15 år gammalt. Ett glas räcker för total njutning. Det är vid det här laget starkt och fylligt med en fantastisk färg och doft.
Vi har dessutom ett par riktiga matmammor i "släkten" här nere, så vi lär oss nya recept varje gång vi är på Kreta. Riktigt traditionell mat, det finns inte bättre. Turistmaten gör vad den kan men ack så stor skillnaden är. Även i saluhallen har vi en "go" kompis, som vi "hjälper" med maten. Nej inte riktigt men vi har varit där när han börjar 4 på morgonen för att lära och se hur han tillagar sina rätter, som patsas, koukoretsi m m, En upplevelse utöver det vanliga, dessutom fick vi se hur Agoran startar upp. De första gästerna kom redan 05.30 och satte i sig rejäla måltider.
lars
Kriti stin kardia mou
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT