![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Nu är jag absolut ingen kännare av vita viner, eller ens röda buteljerade, men jag är femjäklig på att urskilja bra husviner av typ Romeiko, från dåliga bara genom färg och doft. Jag tror att lokalt, på Kreta, är det Mosxofilero som skulle passa dig bäst. Den finns även buteljerad från Peloponessos och beskrivs så här:
FÄRG: Blekt gul DOFT: Aromatisk, fruktig doft av fläder, vita blommor, citrus och päron. SMAK: Torrt och fruktigt med inslag av gröna och gula äpplen samt vit persika. PASSAR TILL: Passar utmärkt till vit fisk, sallad, skaldjur t ex lime och/eller chilimarinerade räkor. Jag drack faktiskt ett vitt Mosxofilero så sent som igår, bara för att frångå mina principer. Det gick ner det med ![]() //Kikh |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Ja ikke bare til hvit fisk, her vil jeg driste meg til å si at den kan være fantastisk også til RØD fisk. Jeg har spist laks med en hvitvins-saus med mye av de samme smakene og drukket Moschofilero til. Et måltid jeg aldrig glemmer!
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Tack för alla svar.
|
![]() |
|
|