Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #3  
Gammal 2012-05-09, 09:35
JohnSs avatar
JohnS JohnS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Ryfylke, Norge
Inlägg: 804
Standard Sv: Retsina

Produksjonen av retsina har visstnok gått ned med 70 % de siste årene. Kourtakis produserer nå 850 000 kasser i året, mot 3 mill kasser for 15 år siden. Situasjonen er visst noenlunde den samme for de andre produsentene, bortsett fra at i nord, som domineres av Malamatina, har nedgangen vært mindre.

Grekere sier at nesten de eneste som drikker retsina nå, er turister, bortsett fra at det eksporteres en del til nostalgiske utenlands-grekere og deres etterkommere, særlig i USA.

En konsekvens av dette er at smaken er blitt tilpasset til turistene, og det tilsettes mye mindre kvae nå enn før, slik at gamle grekere knapt kjenner forskjell på retsina og vanlig hvitvin lengre.

Grekerne har gått mer og mer over til bulk-viner på kartong eller eller de som kan tappes på egne flasker eller dunker i supermarkedene mange steder.
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 10:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT