![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kort fråga; kan man frysa baklava och blir den lika god och krispig sen?
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag har aldrig provat. Det mesta som är krispigt brukar bli sämre av att frysas. Berätta gärna hur det blev sen.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Tänkte att nån visste, så jag kan planera matlagningen lite inför den stundande festen med stort G (för Grekland)
![]() Men jag får väl göra så mycket jag kan i förväg med baklavan. Hacka nötter tar ju en himla tid så det kan jag ju göra i förväg. Vill inte hacka maskinellt för det blir så mjöligt. Får nog läsa igenom receptet igen och se vad som kan förberedas. Annars blir det väl den o salladen som får läggas i hop samma dag. Eller kanske den klarar kylen ett par dagar????? ![]() Eva, jag lovar att rapportera! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Japp, det gör den definitivt. Den klarar att stå framme i rumstemperatur också.
![]() Karin med baklavabakande dotter ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Tack karinafp!! Då vet jag precis vad jag ska göra 1 maj!! Festen är den 4:e
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
De här oerhört söta bakverken har sitt ursprung från tider långt innan det fanns vare sig kyl eller frys.
Det som vi i nordliga länderna förknippar med bakelser och tårtor o.s.v, är ju vispgrädde ...som kräver kyla för förvaring. Jag skulle påstå att det är bättre att ha baklava på något hyfsat kallt men inte fuktigt ställe så bibehålles krispigheten. |
![]() |
|
|