![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hej
Det närmar sig med stormsteg, vår stora grekiska 125 årsfest! Nu tänkte jag att lite matkunniga personer här kunde ge ris eller ros till komponeringen av mat. Tanken är att det ska vara lite meeze över det hela. Fast man får hämta på bänken. Här är vad jag tänker bjuda på * Grekiskt bröd * Tzatziki * Skordialiá (vitlök- och mandeldip) * Melizánosalata (aubergineröra) * Gigantes (bönor) * Loukániko (grekiska korvar) * Moussaka både vanlig och vegetarisk * Dolmades * Grekisk sallad * Spenat- o fetaostpaj * Pastitsio både vanlig o vegetarisk * Baklava * Glass * Yougurt, honung, bär mm * Kaffe Är det harmoni i detta? Nått som ska bort, nått som kan läggas till? Jag ska börja laga lite nu i påsk och lägga i frysen samt prova på rörorna (inte tzazikin, den kan jag göra i sömnen) för att se om de är goda. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Namnam, det ser kjempegodt ut!
Jeg ville nok lagt til noen oliven og noen stykker fetaost, veldig vanlig på greske mezedesbord. Og så ville jeg nok ikke laget både moussaka og pastitsio, de er jo ganske like, men erstattet en av dem med f.eks. Bekri meze, http://godgreskmat.wordpress.com/201...ze-fyllikmeze/ Kjøttboller, http://godgreskmat.wordpress.com/201...s-kjottboller/ Eller en vegetarrett som Briam, http://godgreskmat.wordpress.com/2011/06/08/briam/ Eller gemista, http://godgreskmat.wordpress.com/201...es-me-maratho/ Alle disse rettene kan lages dagen før, og bare varmes lett i stekeovn selve festdagen. Gemista kan også spises kalde. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Tack Admirala! du har så rätt i att moussaka o pastitio är lika. Tanken var väl att de som AVSKYR aubergine kan ta nått annat än moussaka. Men gemista var en bra ersättning! Den tar vi! Visst ska jag ha fetaost och oliver vid sidan om, det var bara så självklart att jag glömde skriva upp dem.
![]() |
![]() |
|
|