Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > Fysimeras naturhörna

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2013-06-14, 13:12
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Paleochoras saltfynd

Jag brukar själv ibland ha handlat med mig salt hem från Grekland men har aldrig upplevt att det varit extrasalt som ni beskriver. Nu är jag ingen saltgormand utan försöker använda så lite salt som möjligt i maten. Har heller ingen erfarenhet av att den grekiska maten är speciellt salt utan istället full av andra spännande smaker. Gör det här saltet att man kan använda mycket mindre av det men ändå få fram den sälta som man vill?

Eva
Svara med citat
  #2  
Gammal 2013-06-14, 19:07
yanniss avatar
yannis yannis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 932
Standard Sv: Paleochoras saltfynd

Just precis, Eva! Det är mycket saltare. Och du vet att Arne tar väldigt mycket salt. Men sen finns det olika smaker på havssaltet. Det är som att prova vin. Och det gör vi nu med saltet.
Birgitta, från skäret.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2013-06-14, 22:09
nickelena nickelena är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Lysvik
Inlägg: 931
Standard Sv: Paleochoras saltfynd

Vi håller med! Saltet är mycket saltare. Helt klart! Men o så gott!

nickelena
Svara med citat
  #4  
Gammal 2013-06-15, 09:28
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Paleochoras saltfynd

Citat:
Ursprungligen postat av yannis Visa inlägg
Just precis, Eva! Det är mycket saltare. Och du vet att Arne tar väldigt mycket salt. Men sen finns det olika smaker på havssaltet. Det är som att prova vin. Och det gör vi nu med saltet.
Birgitta, från skäret.
Det finns kanske saltprovningar också. Om man ställer fram en rad med småskålar med olika salter och tar ett par korn på tungan borde det väl fungera. Kanske i sällskap av lite gott bröd som man doppar i olika olivoljor och sen lite salt på. Själv alternerar jag bara mellan tre olika saltsorter beroende på vad jag tillagar.

Eva
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT