![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Köp Kefaloriti på Hötorgshallen
Annars västerbotten vänd i mjöl, sen doppa i vispat ägg sen i panna stek, citron och ouzo till ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Summan är väl att man ska leta efter lagrad hårdost gjord på en viss andel fårmjölk. Citat från Wikipedia. Saganaki (grekiska σαγανάκι, ordagrant liten stekpanna) kallas olika rätter som tillagas i det grekiska köket och är uppkallat efter den enportionsstekpanna som den tillagas i. Ett populärt exempel är en förrätt på stekt ost. Osten som används till saganaki är vanligtvis kefalograviera, kasseri, kefalotyri, eller fetaost på fårmjölk. Rätten kan variera lokalt, såsom att man använder osten formaella i Arachova och halloumi på Cypern. Osten smälts i en liten stekpanna tills den bubblar, och serveras vanligtvis med citronsaft och peppar samt äts med bröd. http://sv.wikipedia.org/wiki/Saganaki Wiki på engelska om Saganaki och ostarna http://en.wikipedia.org/wiki/Saganaki http://en.wikipedia.org/wiki/Graviera http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalograviera http://en.wikipedia.org/wiki/Halloumi http://en.wikipedia.org/wiki/Kasseri http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalotyri http://en.wikipedia.org/wiki/Feta |
#3
|
||||
|
||||
![]()
faen va jobbigt...sitter o har precis avslutat dagen i verksta`n..dreglande måste jag snart avbryta o gå i kylen,greppa saganakipaketet o ner i pannan
![]() Hasse |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Har precis inmundigat en bit Fontana saganaki (kefalotyri).
Körde den i olja efter att ha blött den och bäddat in rejält i mjöl. Ganska hög värme och oljan gick upp över halva ostens tjocklek. Pressad citron på och sen in i munnen ![]() Nästa gång ska jag salta lite innan den paneras. |
![]() |
|
|