![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Summan är väl att man ska leta efter lagrad hårdost gjord på en viss andel fårmjölk. Citat från Wikipedia. Saganaki (grekiska σαγανάκι, ordagrant liten stekpanna) kallas olika rätter som tillagas i det grekiska köket och är uppkallat efter den enportionsstekpanna som den tillagas i. Ett populärt exempel är en förrätt på stekt ost. Osten som används till saganaki är vanligtvis kefalograviera, kasseri, kefalotyri, eller fetaost på fårmjölk. Rätten kan variera lokalt, såsom att man använder osten formaella i Arachova och halloumi på Cypern. Osten smälts i en liten stekpanna tills den bubblar, och serveras vanligtvis med citronsaft och peppar samt äts med bröd. http://sv.wikipedia.org/wiki/Saganaki Wiki på engelska om Saganaki och ostarna http://en.wikipedia.org/wiki/Saganaki http://en.wikipedia.org/wiki/Graviera http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalograviera http://en.wikipedia.org/wiki/Halloumi http://en.wikipedia.org/wiki/Kasseri http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalotyri http://en.wikipedia.org/wiki/Feta |
|
|