![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
/kimmen |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Har hört med en kontakt i Aegiali och fått svar: Misitra är gjord av getmjölk. När de gör ost här så blir det först malaka (en mjukost nästan utan smak alls men otroligt god och smälter i munnen), nästa steg i processen ger misitra som egentligen heter kseno misitra vilket betyder syrlig, sedan sist blir det hård osten (graviera/gruyere).
Eva L: det du ätit kanske är malaka-osten (heter faktiskt så men betoningen är på maLAka)? Hursomhelst så blir det nog svårt att hitta Misitra / Mizithra i Sverige är jag rädd. Änne mer anledning att längta tillbaks! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Fast den jag åt var smakrik. Jag ska fråga en grekisk vän som är delägare i ett företag som importerar grekiska produkter främst ekologisk olivolja och honung om han känner till om osten finns i Sverige. Antar att du redan kollat på Hötorgshallen och Östermalmshallen?
Eva |
![]() |
|
|