![]() |
#21
|
|||
|
|||
![]()
En lyckad matupplevelse har många komponenter - hunger, sällskap, råvaror, omgivning, kryddning...
![]() Måste tillägga att bland det godaste jag ätit denna sommar var ugnstekt lamm med mos gjord av potatis och vitlök som hade mojsat sig i ugnen med lammet. Och sås med sky, rödvin, balsamvinäger, örter. Hos Sakis i Parga, för en billig penning. Vilket matminne! |
#22
|
||||
|
||||
![]()
Jeg er av dem som sjelden husker hvordan prisnivået er/var, men men siden jeg returnerte etter to uker på Kreta i går, har jeg ikke glemt alt ennå. prisen på vår middag varierte mellom 20 - 35 € i løpet av de to ukene. Vi spiser aldri mer enn en hovedrett, og fra 2 - 4 småretter. Jeg ser av og til når folk skriver noe positivt om greske restauranter at de nevner at det er store gode porsjoner. Vårt problem er ofte at porsjonene er for store, også når det gjelder smårettenee, slik at det er vanskelig å komponere et måltid når man bare er to. Vi har ikke tilpasset oss så godt til greske vaner at vi synes det er helt OK å la tredjeparten eller opp til halvparten av den maten vi har bestilt, bli stående igjen, slik grekerne ofte gjør.
Vi foretrekker også fersk fisk heller enn fryst, men er ikke spesielt prinsippfaste, og sjøtunge (glossa) står ofte på vårt bord, selv om den er fryst. Vi hadde et par meget gode retter av fryst sjøtunge denne gangen også. Men den norske laksen vi spiste, var fersk!! |
#23
|
||||
|
||||
![]()
Verkar som att en del här i tråden kan äta 4-5 personer för 35-40 euro, medan andra lyckas med samma sak på endast 2 personer.
Slutsatsen som jag drar är att den största skillnaden inte beror så mycket på vilken ort eller taverna vi besöker utan mest på vad vi lyckas stoppa i oss. Våra vänner Arne och Birgitta rapporterar ju löpande om vad de äter/dricker och om notor för 2 personer som slutar på 15 euro. Tycker att även det bekräftar min slutsats. ![]() |
#24
|
|||
|
|||
![]()
Det er jo nettopp det - at et hovedmåltid kan koste så lite som ca 5 euro (hos nettopp dem d u nevner rapporteres vel gjerne om vin i tillegg) - har jeg aldri noen gang erfart selv. Selv utenfor sesongen høres dette ut som 'gi-bort-priser'. For noe må det jo koste med innkjøp og alle andre driftskostnader.
Senast redigerad av malou den 2013-09-29 klockan 23:16. |
#25
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Som JohnS er inne på, så er det også endel mat igjen etter vi har spist ferdig, sånn sett kunne nok våre 35 euros-måltider ofte vært nok til tre personer. Men det er viktigere å ha et godt utvalg retter enn å vokte hver en euro, synes vi. Med andre ord: Vi kunne sikkert blitt mette ved å kjøpe mat for ca 25 euro også, dersom målet var å bruke minst mulig penger. Men 10 euro er 80 norske kroner, og det er for oss ikke noe problem å betale det ekstra for å få et deilig, variert måltid som passer vår smak. Senast redigerad av Admirala den 2013-09-30 klockan 08:13. |
#26
|
|||
|
|||
![]()
Hei. Nettopp kommet hjem fra Kalymnos og Kos. På Kalymnos betalte vi
rundt 20 Euro for to personer på tavernaen Arcipelagos. Da var det middag, 1/2 liter hvitvin, vann, en eller to ouzo sketo og to kopper kaffe. Vi fikk loukomades on the house hver gang vi var der. Det ble noe dyrere da vi slo til med lammeskank på Aegean Tavern, men den var beregnet på 2-3 personer, så vi fikk med mye mat hjem. Da betalte vi ca. 40 euro, men da var det også et stort glass rødvin i tillegg til halvliteren med hvitvin, ouzo og to kopper kaffe. Og også her loukomades on the house. Kaffe er ikke billig, men det hørte liksom med til kakene syns vi. Uka etter var vi på Kos, hvor vi jo måtte innom Mummys Cooking. Her betalte vi ca. 25 euro for 2 forretter, fiskemiddag samt dessert (yogurt med appelsin i honning - aldeles nydelig). Vi drakk også en liter hvitvin. Det syns vi var billig. På en italiensk resuaurant kom regningen på 44 Euro. Da fikk vi 1 forrett, 1 pizza, en ostekake, 1/2 liter hvitvin, stort glass rødvin, vann, | Irish Coffe og 1 Cappuchino. Vi fikk imidlertid rabatt med 8 euro, slik at vi skulle betale 36 euro. Rabatten ble forklart med at min mann er veldig slagferdig og skapte mye latter hos kelnerne. Vi syns egentlig Kos var en billig øy. Vennlig hilsen Pelagua |
#27
|
|||
|
|||
![]()
Efter 8 dygn på Karpathos och luncher och middagar på olika tavernor har vi möjlighet att jämföra med prisläget på södra Kreta. Vanligt prisläge i Ierapetraområdet för två personer med för- och huvudrätter och ½ kg vin är c:a 20 €. Då får man alltid 1 karafaki raki och efterrätt på köpet. På Karpathos var vanligt pris 28 € för motsvarande. Då fick man efterrätt. Om vi beställde ouzo, blev kostnaden c:a 35 €. Fisken på Karpathos var färsk och fantastisk, men då blev priset 50 €.
/ Jannis |
![]() |
|
|