![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Håller på att laga en mycket god grekisk maträtt.
![]() Några av ingredienserna. Är det någon som kan gissa vad det är för maträtt? |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Köttfärslimpa med ägg och bacon runt
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Rollo på grekiska. Underbart gott med de kokta äggen i.
Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Som hos Julia... Mums!
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ja, Julias är godast.
Men Nikos på Fourni är också av god klass. Birgitta. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Men tack för tipset, jag såg att receptet finns på matsidan. Det var länge sen vi åt detta, nu ska det snart bli av!
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
För den som vill spara på kalorierna eller inte äter fläskött går det bra att skippa baconet runt limpan. Ös limpan med en kalvfond som fått koka med lök, en bit morot och en kanelstång innan den sätts in i 250 grader varm ugn. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader efter ett par minuter. Ös igen efter halva gräddningstiden. Blir väldigt gott att lägga potatis, lök och morötter runt limpan så gräddas allt på en gång. Sila bort grönsakerna och kanelstången från fonden innan den första ösningen. Fonden blir extra god om lite rött vin tillsätts innan kokningen.
Eva som också älskar Julias rollo Senast redigerad av Eva L den 2013-10-27 klockan 08:25. Anledning: Tillägg |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Visst var det Rollo som lagades.
![]() Så här såg det ut när formen togs ut från ugnen. ![]() Så här såg det ut när kniven varit framme. Det är verkligen supergott! Receptet finns här. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Oj, saliven rinner (klockan halv6 på morgonen)!
Det såg verkligen gott ut. Birgitta. |
![]() |
|
|