Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2014-07-22, 13:50
Claes på Lesvoss avatar
Claes på Lesvos Claes på Lesvos är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2012
Ort: Skala Mistegnon, Lesvos
Inlägg: 410
Standard Sv: Havssalt?!...

Jag tror tyvärr inte det är någon större skillnad på havssalt (grovt salt) om det kommer från Lesvos eller om du köper det i din butik i Sverige. Så mina "råd" blir därefter:

1 smaka
2 används på samma sätt som grovt salt, som du köper i Sverige
3 vi använder grovt salt när vi kokar potatis, rödbetor, lök och när vi marinerar gavros (färsk anjovis) mm både här och i Sverige
om saltet är renat står väl på burken

Havssalt kan ibland vara smaksatt med andra kryddor. Framgår också av burken.

Lycka till!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2014-07-22, 16:39
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Sv: Havssalt?!...

Vi har samlat på oss havssalt från Kreta, då från Loutro, Nea Chora och Paleochora. Lägg därtill Chora Sfakion.

Havssaltet från ovan nämnda byar är förvisso vitt, men smaken divergerar i allra högsta grad.
Vi använder sagda salt såväl till matlagning som krydda på matbordet.

Nog anser vi att det grekiska havssaltet skiljer sig en hel del från det grovsalt som till avsalu finnes i svenska butiker.

Arne och Birgitta

Med dryga fem kilo grekiskt havssalt i köket hemmavid.
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT