![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Jag tror tyvärr inte det är någon större skillnad på havssalt (grovt salt) om det kommer från Lesvos eller om du köper det i din butik i Sverige. Så mina "råd" blir därefter:
1 smaka 2 används på samma sätt som grovt salt, som du köper i Sverige 3 vi använder grovt salt när vi kokar potatis, rödbetor, lök och när vi marinerar gavros (färsk anjovis) mm både här och i Sverige om saltet är renat står väl på burken Havssalt kan ibland vara smaksatt med andra kryddor. Framgår också av burken. Lycka till! |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Vi har samlat på oss havssalt från Kreta, då från Loutro, Nea Chora och Paleochora. Lägg därtill Chora Sfakion.
Havssaltet från ovan nämnda byar är förvisso vitt, men smaken divergerar i allra högsta grad. Vi använder sagda salt såväl till matlagning som krydda på matbordet. Nog anser vi att det grekiska havssaltet skiljer sig en hel del från det grovsalt som till avsalu finnes i svenska butiker. Arne och Birgitta Med dryga fem kilo grekiskt havssalt i köket hemmavid. |
![]() |
|
|