![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Fasoulada,faki,gemista,papoutsaki,chtapodi,gavros,feta,elies,tiropita,loukanopita,ntomates gemistes,taramas,choriatiki!!
min mammas fasolakia me kreas ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Yvonne ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
som start- garides saganaki
huvudrätt- kotopollo al fourno me lemonni patates efterrätt- xerotigana kritis mmmmmmmm så gott.... myssa.... |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Imám (auberginrätt med bl a vitlök och olivolja) Supergott!! Lakerda (fisk som jag glömt svenska namnet på) Bakaliaros (ung som lutfisk) i olivolja och citron Fakés (linssoppa) Toursí (ung som pickles) Katsiki (killing) Risfyllda zucciniblommor //Zanét ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Min absoluta favoriträtt i det grekiska köket är Garides saganaki! Har även ätit en variant med musslor och räkor som var supergod! Malin |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Många grekiska familjer har ju sitt ursprung från Mikrí Asia (mindre Asien). De kom till Grekland i den stora tvångsförflyttnings-/utbytesvandringen 1922 och matkulturen har ju helt naturligt följt med. //Zanét ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Grekisk sallad
Tzatziki Souvlaki Gyros Moussaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|