![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Vi fick en ost ett par gånger då vi i sommras var på Korfu. Osten var saltare än vanlig ost och Grekerna brukde äta det till vin. Det var bra sa han, för man blir ju törstig och då får man dricka mer vin.
Är det någon som vet vad denna ost heter och om den går att få tag på i Sverige. OSten var mer som våran ost i konsistensen med som sagt saltare. Robert |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Kefalotiri kanske?
Yvonne |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Kefalograviera e en aning salt i smaken och passar utmärkt till vin, lite oliver och annat plock
![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Kefalo gravieri kan det vara...och om det inte är den så är den superb att göra Saganaki av!!!!!
![]() ![]() Lissi- 68 dar från Grekland |
#5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Hittade en ost i äffaren, ungefär samma utseende/förpackning som en bit Feta, och det stod Saganaki ost på den. Är det en egen ostsort? Trodde att det var maträtten som heter så...
![]() Gita |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Ja, du... det är Fontana som gör osten och på deras hemsida säger de att Saganaki är en delikatessost från norra Grekland. Jag måste ta och provsteka den, servera med lite sallad och citron... mums!
Gita |
![]() |
|
|