Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #13  
Gammal 2015-07-27, 17:49
larstommy larstommy är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 504
Standard Sv: Tsipouro som snaps

Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera Visa inlägg
Har du något "recept" på din blandning? Sitter med två liter raki som jag inte vet vad jag ska göra med. Dricker det aldrig hemma, smakar bara gott i Grekland.
"Min" Raki är dubbeldestilerad av mäsk gjord på druvor som inte dög att göra vin av, och är rätt så alkoholstark, omkring 45 % skulle jag tro. Jag brukar hälla upp ca 30 centiliter i en glasburk ( av typ konserveringsburk ) så slår jag på 1 dl vatten som jag först kokat och låtit svalna. Därpå lägger jag i lika delar fänkål och anis, en tesked av var på en höft. Det får dra någon vecka, eller fler.Sedan är det bara att sila av och tillsätta en tesked socker och smaka av. Jag har även experiminterat med pomeranser och björnbär med gott resultat så testa dig fram lite vettja om du nu ändå inte vet vad du ska göra med Rakin
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT