#21
|
|||
|
|||
Sv: Nytt grekiskt vin
Ktima Kir-yianni Yianakohori Hills testades till en grekisk rätt med aubergin, lammfärs och ost. Vinet passade bra till den rätten och kändes ha den tyngd och strävhet som behövdes för att lyfta maträttens ganska milda smak. Nästa gång ska vinet testas till lammstek i ugn.
|
#22
|
|||
|
|||
Sv: Nytt grekiskt vin
Är det ingen annan som testat detta vin?
/Hasse Senast redigerad av Hasse den 2015-10-03 klockan 23:19. |
#23
|
|||
|
|||
Sv: Nytt grekiskt vin
För att man skall ha en bra lagring av vin bör inte tempen överstiga 15 grader. Så svalare än rumstemperaturen. Det skall vara en jämn temp med inte för stora svängningar.
Men det viktigaste är att vinet inte utsätts för vibrationer (tex. över kylskåpet) som stör vinet i sin lagring. Risken är att vinet "tippar över kanten" och smakar vinäger. |
#24
|
|||
|
|||
Sv: Nytt grekiskt vin
Testat och testat, men vi drack vinet i somras. Första intrycket var strävt rentav mycket strävt. Jag minns inte vad vi åt, möjligen Spaghetti carbonara. Vi avslutade med ost och då försvann mycket av strävheten. Som helhet ett bra vin tyckte åtminstone vi. Inte på något sätt insmickrande.
|
|
|