![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Gjorde min första tiropita idag. Blev ju helt gott!
![]() / Anne ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ser ju väldigt frasigt och smarrigt ut!
Jag som gillar god mat men inte har stenkoll på alla grekiska rätter undrar ju då ..... vad är tiropita förutom filodeg. Kan ju i o f s slå upp matlistorna här på Kalimera och kolla, men mycket roligare att läsa om du vill skriva Anne och berätta vad det är och hur du gjorde. Masse |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Tiro (tyro) = ost
![]() Catlady, som blev väldigt "sugen" på tyropita..... |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Det ser galet gott ut. Det måste jag testa nångång!
![]() /Netwolf - ännu mätt från gårdagens Moussaka, Tzatziki & baklava ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Åh så smarrigt det ser ut!!
Innehåller säkert allt som jag bör undvika men som mitt andra jag gladeligen mumsar på. Jag har testat att göra filodegspaj. Lite annorlunda konsistens men gott!! / Kajja ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Det ser vansinnigt gott ut och precis som det ser ut i Grekland. Duktigt!
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Filodegen torkar snabbt och kan lätt bli trasigt så man måste vara snabb i vändningarna. Därför tyckte jag att skrynklandet av degen var en bra idé. Men som sagt, det finns många versioner. Och det är väldigt mättande, nu har jag lunchpaus på jobbet och gissa vad jag äter. ![]() / Anne ![]() |
![]() |
|
|