![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
För några år sen hade vi tyska affärskollegor här på sitt första Sverigebesök och de ville prompt äta ngt svenskt på kvällen. T ex hade de hört talas om köttbullar. Ehh, svarade vi. Sånt finns sällan på krogen i Sverige. Vi föreslog indiskt, thailändskt, italienskt etc, men nån svensk restaurang kom vi inte på. Ja, ett gatukök i så fall, men det gick ju inte an.
Till slut blev det iaf nån oxfilébit m rödvin. Ska jag på krogen och firman pröjsar, så ska jag banne mig inte sitta och trycka i mig några jädra isterband. ![]() /Netwolf |
#2
|
||||
|
||||
![]()
När jag är i Grekland (som jag är just nu) längtar jag alltid efter bruna bönor och fläsk, så det är det första jag äter när jag kommer hem.
Jag längtar också efter en riktig räkmacka. Vågar jag yttra surströmming, pären och lök på ljusugnsbröd? Själv börjar jag dregla just nu!!! Birgitta. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Självklart, Birgitta!
Har alltid velat prova surströmming och försökt ett antal gånger men aldrig lyckats komma tillräckligt nära för att sätta tänderna i den. Doften får mig att rusa till närmsta toa och "köra porslinstruck", så synd! Tror det är något speciellt men trots alla knep för att dämpa just doften går det bara inte, sorgligt! Får alltid nöja mig med tunnbröd, mandelpotatis, lök och ansjovis(nu svor jag i kyrkan vet det men vad gör man med en känslig näsa) Hopplöst fall, för min del.... Catlady, som gärna skulle vilja prova men det tycks inte gå...... |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Trots att jag i grunden är en man ifrån norr, så klarar jag inte surströmming. Mina syskon däremot, de älskar det. Jag är ALDRIG med på deras surströmmingsskivor. Nä, tvi vale! 🤢
/Netwolf |
![]() |
|
|