![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
En ouzo med is intas varje kväll innan middage serveras i Grekland
Tobbe |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Finns god souma, dvs. hembränt, så väljer jag det i måttlig mängd. Nummer två är tsipouro. Ouzo är förvisso lite kult (precis som överskattad Mythos), men förrädiskt.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja det förhållandet är fortsatt gott När vi är här i Grekland så tar vi gärna en ouzo (med flera isbitar i så att isen inte smälter för fort) innan vi går ut och äter på kvällen Vi tillhör dom som även i Sverige tycker det är gott men Plomario skall det vara Vi lagar ofta grekisk mat hemma och dricker retsina till Ibland dricker vi något rött eller vitt på flaskor vi köpt i Grekland till grekisk mat
//maji ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ouzo passar både före maten, till maten och efter maten - en isbit, inget vatten.
Ylva! Du har kanske svaret på det jag funderat länge på …återkommer då min man ropar att frukosten är färdig. ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Nu tillbaka …
![]() När min man några veckor senare kom med varsin ouzo med isbitar, kände jag direkt att något var fel, det smakade inte ouzo. Kikade på glaset och såg några få mjölkfärgade strimmor. Luktade och smakade försiktigt igen. ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Sjöborren, det händer ibland, när vi är i Sverige, att vi gör smaken lite annorlunda genom att ta 1/4 ouzo, 3/4 apelsinjos och isbitar. Vi kallar det jouzo. Mesé till förstås!
/ Jannis |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Ouzo ska smaka ouzo. Enda som får göra den sällskap i glaset, enligt mig, är några isbitar.
Anledningen till att jag skrev var efter att du sa - lokalt framställd ouzo här på Kreta blandas med Raki. Då fattar jag …Tyvärr är den här ouzon odrickbar. ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Hade en kompis som brukade blanda ouzo med hallonsoda...
Låter hemskt men var faktiskt ganska gott ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men, vem är jag att kritisera? I min ungdom blandade jag whisky och vira blåtira. Jag lever än. ![]() /Netwolf |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Jag dricker ouzo före middagen. Då vill jag ha citron och is i den ädla drycken.
På Amorgos dricker jag ofta Amorgos Röda Guld (som min man Arne namnade den). Då går man till den lokale handlaren med en tom vattenflaska i önskad storlek som han fyller på med den speciella rakin som munkarna uppfann på Amorgos. Det har blivit en turistpryl så det finns också dyra, fina flaskor att köpa, men varför ska man göra det. Jag har en liten flaska hemma nu, som jag snart ska tulla på. Ofta får man drycken på huset efter middagen. På vintern dricker jag rakomelo, som jag ofta får av Katerina efter frukost (!) och middag. Den är gjord på raki, honung, kanel och en till krydda och den dricks varm. Underbart att sitta vid den varma kaminen på Meltemi (Som tidigare hette Waters Edge Cafe)! På hösten har Meltemi raki med granatäpplekärnor. Gotti, gotti! Jag har ibland köpt med mig ouzo hem, men det smakar inte lika gott som i Grekland! Birgitta. Ouzo på The Corner i Katapola på Amorgos. Amorgos Röda Guld till vänster. Rakomelo. Denna gång har jag köpt flaskan i Chora Sfakion på Kreta. Hemma har jag en 10-cl plåtmugg, som jag brukar inta diverse drycker. |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Nu blev jag sugen på alla drycker du la ut bilder på!
![]() Tyvärr har jag ingen av dem hemma. |
![]() |
|
|