![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Beroende på säsong, - men Janssons frestelse tror jag!
Fin bild på mamma. ![]() ![]() //Conny ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag bjöd polacker på Janssons frestelse.Ingen hit precis för det åt dom hemma🙁
Kommer det en grek till jul så får dom risgrynsgröt å vörtlimpa med skinka. Pia |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Greker är svårflörtade, troligtvis bara då det gäller mat! Vår erfarenhet är följande för 25-28 år sedan. Vi ville bjuda våra snälla grannar Pelagia och Georgios på typiskt svenskt och hade valt ärtsoppa och Janssons frestelse. Det var nätt och jämnt de provsmakade! Jag minns deras minspel fortfarande! Inte ens den varma punchen passade och det kan vi ju förstå. Ett annat år hade jag gjort horta på maskrosblad från Östersund, men det gillade de inte heller. Det enda jag minns att de uppskattade var potatisbullar med hälften kokt och hälften rå kretensisk potatis.
Man kan inte övertyga greker, att svensk mat är lika god som grekisk, så det är lika bra att laga grekiskt, om man bjuder. Och det bör man göra! Förslag: gör något som liknar grekisk mat, köttbullar eller kåldolmar, det kanske era grekvänner gillar. / Jannis |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Rimmad oxbringa med rotmos och pepparrotssås fick det bli!
/ KR |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Visst är det. Den hängde med i alla år, ända tills mammas bort gång förra året.
|
![]() |
|
|