![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Precis som du säger skyr man turistifierade ställen. Finns bara dylika etablissemang att tillgå, fungerar oftast en pizza etc bäst.
Men i gränderna, småbyar, lantligt mm. DÄR beställer jag mer än gärna lammisar, moussaka och annat gott. Tavernor vid stränder brukar oftast vara säkra kort, då de många ggr är familjedrivna och dagens specialitet är oftast topnotch. Speciellt när de har "menyn" tittbar i köket ![]() /Netwolf |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ja, jag undviker dem i möjligaste laget. Om vi är i någon liten by så tar vi det som finns på menyn, så klart. Vilket kan vara en risk. I Megalo Chorio på Tilos fick vi den absolut tråkigaste, mest sönderbakade moussakan någonsin. Annars tycker man ju att det inte borde gå att misslyckas med köttfärssås.
![]() Souvlaki och gyros är ju snabbmat. Dem undviker vi också när det går, på samma sätt som vi normalt undviker hamburgerställen här hemma. Men ibland har vi inte mycket annat att välja på, och ofta blir man tyvärr besviken. Tis Erasmias i Pigadia är dock ett mycket bra undantag. Där tummar de inte på kvaliteten. Och lammkotletterna på Pigadia restaurant missar jag aldrig. Något annat som vi undviker är "mix grill". Bara en massa hårt grillat kött i olika varianter. Inget som kräver någon större matlagningskunskap och inget jag vill betala restaurangpriser för. ![]() Karin |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Karin, där är vi helt överens
![]() Enligt oss är Erasmias pita gyros absolut bäst och så är även Restaurang Pigadia's mat! (Vår favorit sedan många år) Å, vad jag längtar till Karpathos nu..... Catlady 🐈 ![]() Senast redigerad av Catlady den 2024-12-09 klockan 18:19. |
![]() |
|
|