![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Instämmer med Janne! Hummer ska ätas naturell tycker jag. Inte grillad eller joxad med en drös tillbehör som tar bort hummerns smak. Menar inte alls att det behöver smaka illa. Tvärtom, det kan vara jättegott. Men ... då känner man ju inte att det är hummer man äter.
Precis som med ostron! En del vill ju gratinera dem med diverse mer eller mindre starka såser men även där tycker jag att det ska vara naturellt så att man kan njuta av smaken från ostronet och av saltvatten. Mums! Masse |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Vi har ätit det ett par gånger hos Nikos och Jenny på Fourni.
Dom är troligtvis billigast i Grekland på detta men det är dyrt ändå. // KR |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Men första gången vi åt hummer i Grekland var från vår första öluffartur som startade på Antiparos. Då åt vi den på en bytaverna på Soros. Vi fick en jättehummer, och den kostade därefter. Vid ett fåtal andra bord satt greker med minimala humrar. Så när vi hade ätit färdigt och blivit mätta så fördelades vårt överskott på dom andra borden. Dom blev också mätta! För övrigt använde Arne den här bilden vid en av hans många aprilskämt. Den om ön Antinisyros, som inhyste hummer som var förgiftade av senapsgas. Någon som kommer ihåg? Birgitta. |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() / Anne ![]()
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Jösses vilken bjässe, förstår att ni blev mätta Birgitta!
// KR |
![]() |
|
|