Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2025-05-22, 22:04
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 469
Standard Sv: Liten reflektion …

Tack Sjöborren för detta häftiga tips inför stundande Midsommar.
Kokt matjessill!!!! Så kul när man hittar nya sätt att utveckla vår svenska gastronomi! Är dock lite tveksam. Kör nog hellre sillen kylskåpskall.

Och vid närmare eftertanke ..... jag kokar nog inte surströmmingen heller.
Men tack för tipset! Men om det blir surströmming över så kan ju "SurströmmingsJanson" vara ett alternativ med det som blev kvar dan efter.

Hoppas att maken är återställd och ni kan njuta riktig grekmat igen!

Masse
Svara med citat
  #2  
Gammal 2025-05-25, 08:03
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 450
Standard Sv: Liten reflektion …

Trots den lilla köksdelen har vi både en ”riktig” kastrull och stekpanna anpassad efter spisplattan.

Masse! Surströmmings-Jansson (maken mår idag bra och hälsar).

Självklart kommer det bli någon form av sill på midsommarafton - kommer hem dagen innan - dock inte kokt.

Det är kanske lite som att svära i kyrkan; även om vi älskar grekisk mat kan det bli lite för mycket, lite enformigt i längden. Det är då vi tar fram burken med matjessill.
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT