Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2006-07-26, 21:16
Toms avatar
Tom Tom är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Vinslöv
Inlägg: 931
Standard Vindruvsskörd

Hej !

Till helgen blir det vindruvsskörd på altanen! (kuvösen)

Har lovat lägga in en bild på odlingen innan skörd.



Skall testa att sätta en sats vittvin. Ska nog få ihop till en sats om 10 lit.

Mvh Tom
Svara med citat
  #2  
Gammal 2006-07-26, 21:34
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: Vindruvsskörd

Vilken helt fantastisk altan du har!
Svara med citat
  #3  
Gammal 2006-07-26, 22:39
Ioslinas avatar
Ioslina Ioslina är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2006
Ort: Västerås
Inlägg: 1 065
Standard Sv: Vindruvsskörd

har en jobbarkompis som gjorde vin på sina druvor, det blev himlans gott och starkt! kul att gjort sitt eget vin på egna odlade druvor!
Svara med citat
  #4  
Gammal 2006-07-26, 22:58
Toms avatar
Tom Tom är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Vinslöv
Inlägg: 931
Standard Sv: Vindruvsskörd

Citat:
Ursprungligen postat av Ioslina
har en jobbarkompis som gjorde vin på sina druvor, det blev himlans gott och starkt! kul att gjort sitt eget vin på egna odlade druvor!
Hej !
Vet du om man behöver tillsätta socker ? Misstänker att man behöver ca:1-2kg/10lit ?

/Tom
Svara med citat
  #5  
Gammal 2006-07-27, 13:22
Annkis avatar
Annki Annki är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 198
Standard Sv: Vindruvsskörd

Citat:
Ursprungligen postat av Tom
Vet du om man behöver tillsätta socker ? Misstänker att man behöver ca:1-2kg/10lit ?
Vilka härliga druvor du har! Det finns flera böcker om hur man gör eget vin av frukt och bär, ta och låna en sådan på biblioteket. Det är viktigt att det blir rätt, det skulle ju vara synd om du misslyckas med dina fina druvor.

Vi gjorde eget vin för många år sedan som blev jättegott av krusbär från trädgården, vi följde ett recept och jag minns att vi först körde krusbären i hushållsassistentens köttkvarn och sedan hällde det i en stor damejeanne tillsammans med vatten och socker. Vi tillsatte även spec. vinjäst och jästnärsalt, inhandlat i en spec.affär. Kanske tillsatte vi även något mer och ev. kokade vi upp vattnet först, jag minns inte riktigt. Det blir oftast ett ganska starkt vin, eftersom lättvin kräver en mer avancerad process.

Lycka till, skulle vara roligt att veta hur det går!

Ann-Kristin.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2006-07-27, 17:01
Ioslinas avatar
Ioslina Ioslina är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2006
Ort: Västerås
Inlägg: 1 065
Standard Sv: Vindruvsskörd

antar att hon hade socker i, vet ej säkert, men det jäser väl bättre då??Ja, det skulle vara kul att höra hur vinet blir, men det kanske blir så himlans starkt så du inte minns sen att du skulle rapportera på kalimera!!!
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT