![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Varför ska du ha dip till knapriga kalamares?
majonäs eller något liknande förstör ju bara smaklökarna. När sonen friterar kalamares njuter vi av läckerheterna tillsammans med andra små grekiska rätter. Fava är väldigt vanligt på Santorini men även på många andra ställen i Grekland och jag köper alltid med mig ett par påsar gula linser att tillaga av. Inte använder vi den som dipsås utan tillsammans med många andra rätter. Personligen älskar jag att göra fava eller en rödlinsröra och servera tillsammans med en sallad på fina körsbärstomater, ruccola, getost och lite god olivolja.Eva |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Jo, jag tycker det passar bra med ngn form av dip till calamares - oftast i alla fall - beror på .Blir lite träligt annars om man bara äter calamares o inte som en smårätt bland smårätter.En del har smör på brödet också..inte jag dock, kanske e jag lite konstig - föredrar melizanosalata eller tzatziki då. En sk vinkännare som provar vin skulle aldrig äta ost tillsammans med en dyrgrip till vin - det förstör smaklökarna totalt nämligen, men de får gärna bli förstörda då oxå för mig
Lena Senast redigerad av Zanét den 2006-11-10 klockan 19:08. Anledning: För långt citat |
![]() |
|
|