![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Vi åt en vansinnigt god maträtt på To Armenos på Tilos i höstas. Allt mat är visserligen god på denna taverna, men just denna rätt stack ut från mängden. Det låter inte så spännande kanske: kött och gigantes som tillagades i ugn. Köttet var vansinnigt gott. Vi frågade vad det var för kött och fick Spala som svar. Det vara samma slags kött som används till "riktig" souvlaki. Så min fråga är: från vilken den av grisen kommer detta kött (Spala)? Någon som vet?
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
[Spala? kan det vara skulderblad eller bog ?
![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
[INDENT]Ja så står det i mitt lexikon oxå.
[/INDENT] |
#4
|
||||
|
||||
![]()
slog just upp spala i ordboken den grekiska.-betyder skulderblad
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Skulderblad.
![]() ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Övre delen av ryggen på en gris är det vi kallar karré, så förmodligen var det det ni fick. Den kan ju tillagas med eller utan ben, hel, i bitar, i skivor eller malas till färs.
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Det låter mycket troligt. Använder man det till souvlaki?
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
Vet inte vad de vanligen använder till souvlaki (men skulle gissa att de tar det "de känner för" - själv brukar jag använda filé) men grillad karré är ju ingen ovanlighet, så way not.
|
#9
|
||||
|
||||
![]()
Dagens filosofiska spörsmål
![]() ![]() |
![]() |
|
|