![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
En viktig sak att tänka på (gäller iofs all matlagning) är att ta fram råvarorna i god tid. De skall vara rumsvarma när du börjar tillagningen.
Och en sallad på kalla tomater är ju inte så grekiskt! ![]() Kött mår betydligt bättre av att vara varmt när man börjar tillagningen, och använd stektermometer till allt, även på grillen... |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Ja, det är sant. I grekland tänker jag aldrig på det, eftersom ingredienserns är "varma" när jag inhandlar dem men, här hemma så måste man ju tänka på det.
Tips: Skiva potatis och lägg på formens botten. Täck med lammfärs, blandad med lök, vitlök, feta, hackade kalamatas och riven västerbotten över. En halvtimme i ugn, 250 grader. Servera med en bondsallat till (glöm inte rödlöken). Njut! P.S. En Selvarossa (Ital) passar bra till rätten. Du får inte göra som jag, glömma salt ock peppar. Senast redigerad av Morea den 2007-06-15 klockan 21:15. |
![]() |
|
|